Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η δυστυχία του να είσαι Νεοέλληνας

Πραγματικά ο (Νέο)Έλληνας ζει τα τελευταία χρόνια μια εικονική πραγματικότητα. Είναι ο πιο εύπιστος κακομοίρης στον κόσμο. Ότι δει στο «ιερό κουτί» είναι πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία τι βιώνει, αλλά τι βλέπει (ή τι του δείχνουν καλύτερα). Σπεύδει να αποκτήσει οποιοδήποτε προϊόν προβληθεί – διαφημισθεί στο «ιερό κουτί» και να ακολουθήσει κατά γράμμα το “lifestyle των celebrities”. 
«Χαζεύω στην τηλεόραση»
Ποτέ άλλοτε μια μεταφορική πρόταση δεν κατάφερε να γίνει μια δυστυχής πραγματικότητα.
Το «χαζεύω» είναι πλέον κυριολεκτικό.
Χαζός (ή αποχαυνωμένος καλύτερα)  ο (Νέο) Έλληνας πολίτης - καταναλωτής προσπαθεί να αποκτήσει  προϊόντα που κάποιοι άλλοι τον έπεισαν πως τα έχει ανάγκη.
Η «από μακριά κι αγαπημένοι» σχέση του με την παιδεία, τη μόρφωση και την καλλιέργεια τον έχει κάνει έρμαιο των αετονύχηδων.
Κοιτάζεται στον καθρέφτη του και βλέπει έναν έξυπνο - όμορφο – έξυπνο – επιτυχημένο – έξυπνο -  high – έξυπνο -  in – έξυπνο - χαλαρό και light υπεργαματομάγκα Αϊνστάιν, με τα χαρακτηριστικά του Brad Pitt.
Δεν περιμένει ΠΟΤΕ στην ουρά (όπου κι αν βρίσκεται), είναι αγενής, δεν μπορεί να μιλήσει τα Ελληνικά χωρίς να «σκοτώσει» τη γλώσσα, έχει τουλάχιστον δυο κινητά και το ένα είναι “I Clone”, χρωστάει μια περιουσία και συμπεριφέρεται σαν να του χρωστάει όλος ο κόσμος.
Κλέβει την εφορία, αλλά διαμαρτύρεται για την κατάσταση των νοσοκομείων, των δρόμων, των δημόσιων υπηρεσιών (φυσικά είναι δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος ετών…45 και μάλιστα φίλησε κατουρημένες ποδιές για να «χωθεί»).
Η απόκτηση ενός αυτοκινήτου “Ferrarocshe Cleften” είναι όνειρο ζωής, μαζί με τσάντα “Luis Vliton”, ρολόι “Vlacheron Psonanten” και γυαλί “Vulgari”. Το βράδυ θα πάει «Α΄ Τράπεζα Πίστεως» (πρώτο τραπέζι πίστα) για να ακούσει τις «αηδιούς»  Άννα Χίσση και Καίτη Άγαρμπη. Αφού ξοδέψει το εξαμηνιαίο εισόδημα ενός μικρομεσαίου πετώντας νεκρολούλουδα, θα «συνοδεύσει νεαρά καλλονή εξ’ανατολών» σε ξενοδοχείο τριών Χ (εξ) και δύο * (αστέρων). Μετά θα πέσει ξερός από το πολύ τσιγάρο, ποτό, φαί και μπλε χάπι. Τότε θα οδηγηθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου θα χειρουργηθεί, θα σωθεί στο «παρά πέντε», αλλά θα διαμαρτυρηθεί εντόνως επειδή το χειρουργείο (που του έσωσε τη ζωή) του κόστισε όσο τα… νεκρολούλουδα (του σκυλάδικου) και επειδή οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι άθλιες.
«Μα που πάνε τόσα λεφτά που ΔΙΝΩ στην εφορία;» διερωτάται.
Το πόσα ΔΕΝ δίνει, ΔΕΝ το σκέφτεται. ΟΥΤΕ το ΠΟΥ τα δίνει (νεκρολούλουδα κλπ).
Έχει άποψη για όλα, όπως και τα είδωλά του στα (κατευθυνόμενα) δελτία ειδήσεων. Γνωρίζει για τα υποβρύχια που γέρνουν και για τα spreads. Ξέρει τα πάντα για τις νόσους των πτηνών, των χοίρων και των χήρων. Είναι ειδικός στα οικονομικά, στην πολιτική, στην ιατρική, στην μηχανολογία, στον αθλητισμό, στην πυρηνική φυσική, στα μαθηματικά, στη χημεία, στη φυσική, στην κβαντομηχανική, στην αστρολογία, στο ξεμάτιασμα, στα ταρώ και λέει και τον καφέ (φυσικά τώρα πίνει εσπρέσο και έχει… αναδουλειές). Είναι «φαν» της κάθε «Χριστιάννας» των πρωινομεσημεριανών εκπομπών. Είναι «φαν» ενός (πρώην) πρωθυπουργού και προέδρου της Ελληνικής αχρηστοκρατίας (συγγνώμη Δημοκρατίας ήθελα να γράψω), ο οποίος αφού κατεδάφισε όλη την Αθήνα και την τσιμεντοποίησε, απεφάσισε πως γίναμε ένα απέραντο φρενοκομείο και… «καλά έκανε ο Εθνάρχης». Είναι «φαν» ενός (πρώην) πρωθυπουργού που έκανε την «αλλαγή», τα «έδωσε όλα» (σε ποιους;;;)και κατόπιν αφού (αποδεδειγμένα πλέον) συνέβαλλε καθοριστικά στην διάλυση της χώρας, τη διέσυρε με τον περίφημο γεροντοέρωτά του και… «καλά έκανε ο γ@μήκουλ@ς».  Είναι «φαν» μιας ξανθιάς πορνοστάρ (που του την πασάρουν για να μην ασχολείται με τα πραγματικά και τεράστια προβλήματά του) και… «καλά έκανε το κορίτσι».
Εδώ ταιριάζει η φράση «εδώ ο κόσμος καίγεται και η… Ιουλία χτενίζεται».
Τι σχέση έχει αυτός ο λεβενταράς ελληνάρας με τους ξενέρωτους ευρωπαίους;
Οι κουτόφραγκοι πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα σε κάδους, ανακυκλώνουν, διαβάζουν βιβλία και περιμένουν τη σειρά τους να εξυπηρετηθούν.  Πηγαίνουν ΚΑΘΕ πρωί στα εργοστάσια ή στα εργαστήρια τους και παράγουν ή δημιουργούν. ΔΕΝ ξενυχτάνε κάθε βράδυ, ΔΕΝ είναι υπέρβαροι, ΔΕΝ καπνίζουν σαν φουγάρα,  ΔΕΝ κλέβουν την εφορία, ΔΕΝ τζογάρουν, ΔΕΝ σκοτώνονται στους δρόμους σαν να έχουν πόλεμο. Πόσο μ@λ@κες είναι;
«Και μετά τολμούν και σατιρίζουν την Αφροδίτη της Μήλου».
(Για λίγο διερωτάται πως και δεν την έχει «πετύχει» αυτή την Αφροδίτη σε «κανένα μαγαζί» και από πού την ξέρουν αυτοί οι Γερμαναράδες, ενώ αμέσως συνεχίζει ακάθεκτος τον διαλογισμό του).

«Οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ!!! Όταν αυτοί ήταν στα δέντρα, εμείς είχαμε χοληστερίνη».
Μόνο που  «οι βάρβαροι» κατέβηκαν από τα δέντρα, ενώ εμείς έχουμε ακόμη… χοληστερίνη.

Αθάνατε Νεοέλληνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου